Mijn liefde voor Prince

Ik weet nog als de dag van gisteren hoe het allemaal begon……zomer 1984 ( ik was 15 jaar) ik hoorde een intro van een liedje op de radio het begon met een rockende gitaarriff gevolgd door een drumsound die ik nog nooit had gehoord. Later kwam ik erachter dat het een drumcomputer was (Linn-drums) en meteen was in verkocht…wow wie is dit? En hoe heet dit liedje? Ik heb het over When Doves Cry.

Die zelfde week kocht ik de single die ik vervolgens grijs draaide, ik draaide hem echt elke dag keer op keer. Tot mn ouders er gek van werden! Kan je nou niet eens iets anders draaien dan die Prince!…. Nee dat kan niet! Hahaha…… In het najaar kwam de film Purple Rain ik de bios, die moest ik dus gaan zien. En met kerst kreeg ik de LP Purple Rain en toen begon het Prince virus pas echt.

Ik ging oudere albums kopen en intussen hing mn kamer al vol met posters. 30 maart 1985 werd er een liveconcert van Prince vanuit syracuse live uitgezonden op de tv. Dat wilde ik natuurlijk zien, dus zat ik s’nachts….alleen… voor de tv te genieten met een zak chips en een fles cola. We hadden toen nog geen video en youtube bestond helemaal nog niet. Ik wist niet wat ik zag wat een geweldig show! Als hij naar Nederland komt wil ik er heen dacht ik toen.

En in 1986 kwam hij naar Nederland. Daar moest ik heen!! Helaas ik had geen kaartje kunnen bemachtigen….ik baalde als een stekker! Maar toen kreeg ik te horen dat er een extra concert kwam en kon ik een kaartje bemachtigen via de fanclub. En blij dat ik was!!! 19 Augustus 1986 was mn eerste Prince Concert, in Ahoy Rotterdam. Vol verwachting stond ik te wachten met kriebels in mn buik. Toen begon opeens het into van Around the world in a day maar de gordijnen bleven dicht wat de spanning alleen maar doet stijgen. Het gehele eerste refrein bleven de gordijnen dicht pas bij het tweede refrein gaan de gordijnen open! Een paar meisjes die naast me staan beginnen als een gek te gillen en ik stond daar vastgenageld aan de vloer voor bewondering te kijken.

Daar stond hij dus mijn grote (kleine) Held samen met de Revolution: Bobby Z. op drums, Brown Mark op bas, Wendy Melvoin op gitaar, Lisa Coleman op keyboards, Dr. Fink op keyboards, Eric Leeds en Atlanta Bliss verzorgde de blaasinstumenten saxofoon, fluit en trompet, Jerome Benton, Wally Safford en Greg Brooks waren de dansers ook was er nog een onbekende 2de gitarist. Later kwam ik erachter dat dat Miko Weaver was…..Wow dit was FANTASTISCH!! Stiekem pikte ik een traantje weg. Live is Prince op zijn best! Wat een energie heeft die man op het podium en wat een ras entertainer/muzikant!…Hij speelde nummers van zijn pas uitgebrachte album Around the world in a day. Wat ik persoonlijk nog steeds de mooiste platenhoes vind. Aangevuld met natuurlijk alle hits de tracklist was als volgt:

 • Around the world in a day
 • Christopher Tracy’s Parade
 • New Position
 • I Wonder U
 • Rasberry Beret
 • Delirious
 • Controversy
 • A Love Bizarre
 • Do me baby
 • How much is that dog in the window/Lady Cab Driver instumentaal/ Automatic/D.M.S.R.
 • When Doves Cry
 • Under the Cherry Moon
 • Anotherloverholenyohead
 • 17 days
 • I wanna be your lover
 • Head (incl. Electric man)
 • Pop life
 • Girls & Boys
 • Life can be so nice ( incl. America synth-line coda)
 • 1999
 • Kiss

En als afsluiter Purple Rain, de aanstekers kwamen tevoorschijn en vulde het licht in de donkere zaal van Ahoy. Een prachtig moment was dat! En wat een show FANTASTISCH mijn liefde voor deze man was weer gegroeid, dit gaat nooit meer uit mijn systeem. Vanaf die dag zit hij voorgoed in mijn DNA, mijn bloed kleurt voor altijd purple! Later kon ik een cassettebandje bemachtigen van deze show wat ik natuurlijk grijs draaide. En wat ik nog steeds in mijn bezit heb. Intussen heb ik de opnames ook digitaal en luister ik nog regelmatig terug naar deze show. Die voor mij toch heel bijzonder blijft!

3 gedachtes over “Mijn liefde voor Prince

 1. Carola schreef:

  Mooi verhaal Monic, precies zoals het bij mij ook ging. 1e concert in 1986. En het grijs draaien van zijn muziek. Prince zit voor altijd in ons hart. En de live shows die zo fantastisch waren, keer op keer. Wat had ik hem graag achter de piano gezien in Carre in 2015. Gelukkig zijn er tig concerten te bekijken op youtube. Prince: fantastische gitarist, zanger, pianist, songwriter en entertainer.

  Like

 2. Lisette schreef:

  Hi Monic!
  Ik heb dit en je andere stukjes met plezier gelezen. Je schrijft vlot en met veel enthousiasme, wat aanstekelijk werkt. Daarbij blijkt je liefde voor Prince en blues, maar ook voor muziek in het algemeen zeker! Ik ben erg benieuwd naar wat je nog meer gaat schrijven. Voor nu: Ga zo door!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s